Informatie over Tiszakecske

Waarom een huis op de Puszta

Waarom een huis op de Puszta in Hongarije

In Hongarije is het onroerendgoed nog redelijk van prijs 
In andere landen zoals Tsjechie, zijn de prijzen HOGER en bovendien is het als buitenlanders niet mogelijk om een woning op naam te krijgen.

Waarom zou u een woning of bouwgrond in het Puszta gebied kopen 
Dat is eenvoudig uit te leggen: het onroerendgoed op de Puszta in Hongarije is op veel plaatsen nog betaalbaar terwijl het land enorm veel zonne-uren kent. 
Bovendien vind je er de rust en ruimte. 
Maar toch dichtbij het Internationale vliegveld Liszt Ferenc en de prachtige hoofdstad Budapest

Verantwoord investeren
 - alle eigendom worden gekocht met volledige wettelijk recht - alle koop en eigenaar gegevens worden opgenomen in het register van het Hongaarse kadaster. Afschrift van de overeenkomsten in de Hongaarse, Duits, Engels  talen aangeboden. De Nederlandsche vertaling van het contract is een optie. Elke aankoop met een unieke afzonderlijke transactie met geen 'landroof' problemen vaak geassocieerd met multi eenheid ontwikkelaars. 
Gemiddelde kosten van overdrachtbelasting is ± 3% 
Men kan als een particulier persoon een aankoop doen 
Geen noodzaak van een naamloze vennootschap om een huis of grond aan te kopen in Hongarije 
Laat Hongarije-Koopwoning.nl u daarbij helpen

 

Tiszakécske

Tiszakécske is het meest oostelijk gelegen dorp uit de provincie Bács-Kiskun. Het ligt 20 km ten zuiden van Szolnok en 20 km ten noorden van Csongrád. De snelste toegangsweg is de M5 snelweg. Internationale treinen stoppen op het station van Szolnok, waardoor een snelle verbinding met Roemenie, Ukraine en Slowakije mogelijk is.

Het hoogste punt van Tiszakecske ligt op 101 meter terwijl het laagste punt 84 meter is. De gemiddelde temperatuur is 10,6 0C op jaarbasis en het aantal zonuren is 2,000. Jaarlijks valt er slechts 530 mm neerslag. Doordat dit gebrek aan neerslag slechts ten dele kan worden gecompenseerd met irrigatie is het een droge omgeving.

Geschiedenis: Het dorp werd weer bewoont na 1720 toen 200 tot 300 Rooms katholieke families uit de omgeving van Nógrád, Hont en Kecskemét. Het nieuwe dorp noemden ze Újkécske (Nieuw Kécske). In die tijd was er een administratieve scheiding tussen het protestante Ókécske (Oud Kécske) en Újkécske

Het eerste zegel van het dorp dateert van 1774.

 

Bezienswaardigheden De Rooms Katholieke kerk maakt deel uit van de officiële lijst van monumenten het werd gebouwd tussen 1815 en 1820 in de late Barok en neoklassieke stijl. Het Rococo houten standbeeld van  Maria komt nog uit de oude kerk. Het classicistische altaar is in de 19e eeuw gemaakt. De beschildering van het altaar is gemaakt door Lajos Márton na de tweede wereld oorlog en de fresco’s zijn gemaakt door Antal Nemsics in de jaren 80 van de twintigste eeuw.


Kecskemét is de universiteitsstad en centrum voor de Kunsten, en een van de meest aantrekkelijke steden op de Puszta.
Grotendeels gespaard tijdens de Turkse bezetting, Kecskemét is uitgegroeid tot een religieuze en culturele smeltkroes, die vandaag de dag wordt weerspiegeld in de eclectische architectuur.
Het centrale plein beschikt over een voormalige synagoge, de Hongaars-stijl Art Nouveau Cifra Palace (geheel toepasselijk, "cifra" is Hongaars is voor "smakeloze" of "sierlijke") en de indrukwekkende Kecskemét Art Gallery.

Om het lekkere eten: U kent zeker wel de (goulash), maar de echte moet u in Hongarije proeven! U kunt natuurlijk ook genieten van andere Hongaarse gerechten.
In het bijzonder op het platteland, in de kleine dorpen vindt u nog de oeroude, traditionele gastvrijheid terug. 

Om het klimaat: Een heerlijk (warm) landklimaat met van mei tot eind september droog weer, veel zon en een temperatuur tussen 20 en 30 graden. Vaak kunt u nog tot ver in november op een terrasje van uw biertje genieten.
De winters zijn koud maar kort en droog

Een heerlijk (warm) landklimaat met van mei tot eind september droog weer, veel zon en een temperatuur tussen 20 en 30 graden.

Om te kuren: Heeft u lichamelijke klachten (rheuma, maagklachten, psoriasis enz.) of wilt u fit blijven? Er wachten diverse kuuroorden met geneeskrachtig, warm water op U. Thermaalbaden met hun bewezen geneeskrachtige werking m.b.t. reumatische aandoeningen, huidklachten e.a. Vaak is het mogelijk om de baden te combineren met sauna en massage's.U vindt het bij ons op de Puszta. Bijv.http://www.thermaltiszapart.eu/en/    http://cegleditermal.hu/

Om de muziek: Beroemde Hongaarse componisten zoals de melancholieke en dan weer temperamentvolle (zigeunermuziek) is ook een begrip. In de zomermaanden zijn er tientallen concerten en volksfestivals met deze heerlijke muziek.

Om de lage prijzen: Overal in Hongarije vindt U (gezellige en goedkope) gelegenheden waar U lekker kunt eten. Uit eten kost je ongeveer 15 Euro voor 2 personen 1/2 liter wijn inbegrepen, een consumptie in een café kost je ongeveer 1 Euro voor een biertje van 0,50 cl dit is ook ongeveer de prijs voor een grote frisdrank. In de supermarkt kost een halve liter ongeveer 50 eurocent. Entreekaarten voor musea, baden, treinreizen enz. zijn nog steeds stukken goedkoper dan in Nederland. U hoeft (niets) mee te nemen in de winkels kunt u alles kopen. In de omgeving zijn winkelcentra die ook op zondag open zijn. En ook winkels waar u (24 uur per dag) terecht kunt o.a. de Tesco, Penny Market, Spar etc.

Kwaliteit van leven: Hongarije is hoger gerangschikt dan de UK, Portugal, Kroatië, Bulgarije, Roemenië.

 • Hongarije is een land in de Europese Unie
 • Volgens de ING is men het goedkoopst uit in Hongarije
  Door de devaluatie van de Hongaarse munt is het de afgelopen jaren nog goedkoper geworden om naar Hongarije te emigreren 
  De koers van de forint is sinds vorig jaar met 13% gedaald ten opzichte van euro
  Zo kan je dus in Hongarije genieten van een heerlijk leven
  Het landklimaat draagt daar mede aan toe
  Hongarije is een EU land, men kan met behoud van Uw uitkering leven zoals u altijd gewenst heeft
 • Wij begeleiden u hier in Hongarije met uw: Inschrijving ID kaart, ziekenfonds, bank en verzekering ect.

Wanneer kan ik mijn uitkering behouden? Zie hier de link naar het Ministerie NL
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/uitkering-meenemen-naar-buitenland/uitkering-meenemen-naar-land-binnen-europa